مواد لازم

  • بادنجان ۴ عدد
  • روغن زیتون برای سرخ کردن
  • پیاز ۲ عدد
  • سیر ۴ حبه
  • شکر ۲ قاشق غذاخوری
  • گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
  • دارچین یک و نیم قاشق چای‌خوری
  • پودر آویشن ۲ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم

مواد لازم برای تهیه سس

  • زرده تخم‌مرغ ۲ عدد
  • شیر ۲ فنجان
  • کره یک و نیم قاشق سوپ‌خوری
  • آرد ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • جوزهندی یک دوم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید. بادنجان‌ها را بدون آنکه پوستش را جدا کنید به صورت حلقه‌ای برش بزنید و برای مدت ۲۰ دقیقه درون آب و نمک قرار دهید. پس از آن بادنجان‌ها را شسته و خشک کنید. مقداری روغن درون ماهیتابه بریزید و دو طرف بادنجان‌ها را سرخ کنید. درون ماهیتابه‌ای دیگر مقداری روغن بریزید و پیاز و سیر خرد شده را درون آن تفت دهید. شکر و گوشت چرخ کرده و در مرحله بعد دارچین، پودر آویشن، رب گوجه‌فرنگی، نمک و فلفل را اضافه کنید و کمی تفت دهید. ظرف مناسبی برای درون فر انتخاب کنید و ورقه‌های بادنجان را کف ظرف بچینید و مقداری از مخلوط گوشت را روی آن بریزید و این کار را تکرار کنید تا ظرف پر شود. برای تهیه سس ابتدا لازم است زرده تخم‌مرغ را درون ظرف مناسبی بریزید و یک تا دو قاشق از شیر را به آن بیفزایید. مخلوط را هم بزنید و کنار بگذارید. در ظرف دیگری کره را کمی حرارت دهید تا ذوب شود اکنون ظرف را از روی حرارت بردارید و آرد را به آن اضافه کنید و مخلوط نمایید. پس از آن ظرف را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید و شیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط غلیظ شود. اکنون جوز هندی و نمک و فلفل را اضافه کنید. در این مرحله مقداری از مخلوط زرده را به مخلوط آرد اضافه کنید و هم بزنید پس از آن بقیه مخلوط زرده را بفزایید و هم بزنید تا سس غلیظ شود. سس را روی بادنجان‌ها بریزید و آن را برای مدت ۳۰ دقیقه درون فر قرار دهید.

این مطلب اولین بار در ماهنامه غذا منتشر شده است.