مواد لازم
- مایهخمیر ۱ قاشق چایخوری
- شکر ۱ قاشق چایخوری
- شیر دو و نیم فنجان
- آرد پنج و نیم فنجان
- روغن زیتون یکسوم فنجان
- زیتون بیدانه ۱۵۰ گرم
- پونه خردشده ۲ قاشق چایخوری
طرز تهیه
برای تهیه این نوع نان باید ابتدا مایه خمیر، شکر و شیر را درون ظرف بزرگی با یکدیگر مخلوط کنید سپس حدود سه فنجان از آرد را به آن افزوده و مواد را کاملاً با یکدیگر مخلوط کنید. روی ظرف را بپوشانید و آن را در محیط گرم قرار دهید. مدت زمان ۳۰ دقیقه منتظر بمانید. پس از آنکه آرد به اندازه کافی پف کرد روغن و بقیه آرد را به آن بیافزایید و دوباره ظرف را برای مدت ۱۰ دقیقه در محیط گرم قرار دهید تا آرد به اندازه کافی حجم پیدا کند و میزان آن به دو برابر برسد. پس از آن دانههای زیتون را خرد کنید و به همراه پونه، درون خمیر بریزید و به آرامی خمیر را ورز دهید. اکنون سطح صافی را آرد پاشیده و خمیر را روی آن ورز دهید به اندازهای که خمیر به دست نچسبد. خمیر را به شکل لولهای با قطر ۳۰ و طول ۳۵ سانتیمتر درآورید و کمی آرد روی سطح آن بپاشید. کاغذ روغنی را کف سینی فر قرار دهید و پس از آنکه خمیر به اندازه کافی پف کرد، روی آن بگذارید. سینی فر را درون فر با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد برای مدت ۴۵ دقیقه قرار دهید و پس از پخت، خمیر را برش بزنید.
این مطلب اولین بار در ماهنامه غذا منتشر شده است.