در این مطلب لیستی از فیلم هایی رو آماده کردیم که مرتبط با حرفه عکاسی است، یا در واقع فیلمبرداری آن ها به شکلیست که الهام بخش عکاسان است.
۱- The Secret Life of Walter Mitty
اولین فیلم در لیست ما با نشان دادن فانتزی ها و رویاهای کاراکتر اصلی یعنی والتر میتی، تماشاگر را مجذوب میکند. والتر میتی مدتها در مجله لایف به عنوان مسوول آرشیو عکسهای مجله کار میکند. مسوولین مجله در نظر دارند چاپ فیزیکی مجله را متوقف کرده و از نسخه بعدی فقط نسخه آنلاین مجله را ایجاد کنند به همین دلیل تعدیل نیروی شدیدی در مجله به راه افتاده است. اوکانل یکی از بهترین عکاسان مجله برای آخرین نسخه چاپی یک عکس بسیار زیبا برای والتر میفرستد که خودش اعتقاد دارد روح زندگی را به خوبی نشان میدهد ولی جعبه حاوی نگاتیو خالی است. والتر برای جلوگیری از اخراج به دنبال اوکانل به اروپا سفر میکند. والتر که در طول عمرش از آمریکا خارج نشده و حتی برای پر کردن پروفایل سایت دوستیابی خوبی مشکل دارد تجربیاتی را بدست میآورد که برای بسیاری از افراد رؤیا به نظر میرسد… .
۲- Gregory Crewdson: Brief Encounters
اگر قبلا کارهای گرگوری کرودسان رو دیده باشید میدونید که اون یه افسانه است. آثارش قدرتمند، مجذوب کننده و تفکر برانگیزه. این فیلم در مورد نحوه خلق آثار این هنرمند است،اینکه چطور عکسهایی مسحور کننده بر اساس رویاهای خود خلق می کند.این یک فیلم مستند است که در طول یک دهه فیلمبرداری شده،که نگاه کوتاهی به این هنرمند با استعداد و خلاق دارد.
۳- Hand Held
در سال ۱۹۸۹ رمانی با سقوط رژیم کمونیست دست و پنجه نرم میکرد. مایکل کارول، عکاس مستند ساز، با سفر به رومانی در دل آشوب و حوادث آن زمان،تصاویری تکان دهنده و وحشتناک از رومانی قرن ۲۰ تهیه میکند. مایک داستانهایی تکاندهنده بیان میکند تا چشمان دنیای غرب را به سمت کمک به رومانی باز کند.
۴- The Bang Bang Club
باشگاه بنگ بنگ فیلمی آفریقای جنوبی – کانادایی است که توسط استیون سیلور نوشته و کارگردانی شدهاست. بازیگرانی چون رایان فیلیپ، تیلور کیتسچ، مالین اکرمان، فرانک راتنباخ و نیل ون جارسولد در این فیلم به ایفای نقش پرداختهاند. آنان زندگی چهار عکاس روزنامه را به تصویر کشیدهاند که در دوران آپارتاید و در شهرکهای آفریقای جنوبی به ویژه در بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۱۹۹۴ به فعالیت مشغول بودند؛ زمانی که نلسون ماندلا تا انتخابات ۱۹۹۴ از زندان آزاد گشته بود. باشگاه بنگ بنگ فیلمی اقتباسی از کتاب اتوبیوگرافی به همین نام نوشتهٔ گرک مارکویچ و جوآو سیلوا است که این دو نفر به همراه کوین کارتر و کن استربروک اعضای چهار نفرهٔ یک گروه عکاسی بودند که تحت عنوان باشگاه بنگ بنگ شناخته میشد.
۵- Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus
فیلم بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده است، که بخشی از زندگی عکاس مشهوری به نام دایان آرباس را نمایش می دهد. نیکول کیدمن در نقش زن خانه دار خجالتی است که حرفه وی عکاسی است. فیلم در مورد راز و رمز، اکتشاف و استعداد منحصر به فرد است. کاراکتر اصلی فیلم به دنبال عکاسی از افرادی است که در قلمرو و مرزهای اجتماع قرار نمی گیرند.
۶- William Eggleston: In The Real World
ویلیام به عنوان یکی از بزرگ ترین عکاسان آمریکایی شناخته شده است. او به عنوان پدر عکاسی رنگی شناخته می شود. هنرمندانی وجود دارند که دوست ندارند در مورد کارشون صحبت بشه و این دقیقاً چیزی هست که ارزش این فیلم رو بالا میبره. با دیدن این فیلم با آثار ویلیام و کارهای اون در دنیای عکاسی آشنا می شید. ویلیام برای هنرمندان دنیای یک نمونه و الهام در نظر گرفته میشه.
۷- One Hour Photo
«سای پریش» (ویلیامز) مردی تنها و میان سال است که در قسمت عکاسی فوری سوپرمارکت محلی کار میکند و درگذشت سالیان، «خانوادهٔ یورکین» که از مشتریان سوپرمارکت هستند، به دغدغهٔ ذهنی او تبدیل شدهاند… . عکس یکساعته فیلمی آمریکایی در ژانر تریلر روانشناسانه محصول سال ۲۰۰۲ است.
۸- City of God
شهر خدا (به پرتغالی: Cidade de Deus) فیلمی برزیلی به ژانر گانگستری محصول ۲۰۰۲ است. فیلم ابتدا در کشور برزیل و یک سال بعد در سینماهای سایر کشورها به اکران عمومی رسید. فیلم روایتی از رشد جرم و جنایت در حاشیه شهر ریو دوژانیرو در خلال سالهای دهه ۶۰ تا ۸۰ میلادی میباشد. داستان فیلم در حول جوانی میگردد که عاشق عکاسی است.
۹- War Photographer
عکاس جنگ یک فیلم مستند به کارگردانی کریستین فری دربارهٔ عکاس خبری، جیمز نچوی است. این فیلم در سال ۲۰۰۲ نامزد بهترین فیلم مستند جایزه اسکار، در ۲۰۰۴ جایزه امی و شانزده جایزهٔ دیگر شد. فیلم در مورد یک عکاس خبری است که به دنبال پوشش رخدادهای جهانی است. با شجاعت و استقامت بالا جیمز تصاویری را ثبت میکند که دیگران جرات نزدیک شدن به آن را ندارند. وی واقعیت و خشونتی که پشت یک کشور جنگ زده است را به نمایش میگذارد. لنز دوربین اون تصاویری را ثبت میکند که بدون نیاز به هیچ حرفی پیام خود را منتقل میکنند.
۱۰- Blow-up
آگراندیسمان یازدهمین فیلم میکلآنجلو آنتونیونی است که بر پایهٔ داستان کوتاهی از خولیو کورتاسار ساخته شد. آنتونیونی در این فیلم به گرایشهای آوانگارد هنری در دهه ۶۰ میپردازد و تفکرات هنری این دوره را از منظری دیگر به نمایش میگذارد. آگراندیسمان اولین فیلم انگلیسیزبان آنتونیونی بود. توماس که به حرفه عکاسی مشغول است و در زندگیاش به پوچی رسیده است. او به طور اتفاقی از یک زوج در پارک عکس میگیرد که زن پس از دیدن عکاس از او میخواهد که نگاتیو عکس گرفته شده را به او بدهد؛ عکاس نیز با حیله نگاتیو را اشتباهی به او میدهد. توماس وقتی به ظهور عکسها میپردازد و تصویر را بزرگنمایی میکند، متوجه صحنه قتلی در تصویر میشود و شب جسدی را در آن پارک میابد. توماس بار دیگری که به دیدن نگاتیوهایش میرود دیگر تصویری از جسد وجود ندارد؛ وقتی به پارک بر میگردد نیز میبیند جسدی وجود ندارد!