سالادهای کلم، کاهو، جوانه ها و به خصوص شیرازی از جمله پرطرفدارانی هستند که بیشتر خانواده های ایرانی به خوردن آن همراه غذا عادت دارند و گاهی بدون سالاد غذا از گلویشان پایین نمیرود. با توجه به این که مصرف سالاد به خصوص انواع بدون سس آن به دلیل کنترل اشتها و کم کالری بودن از سوی متخصصان و کارشناسان علوم غذایی بسیار توصیه شده است، اما یک ایراد دارد. نتایج یافته های جدید دانشمندان نشان میدهد نداشتن آگاهی در مورد مصرف همزمان سالاد با غذا سبب بروز مشکلات گوارشی زیادی میشود. سالاد شیرازی که از ترکیب خیار،گوجه فرنگی و پیاز همراه چاشنیهای مختلف تهیه میشود یکی از مشهورترین و محبوبترین سالادهای ایرانی است. این سالاد با وجود عطر، طعم دلپذیر و خواص تغذیه ای زیادی که دارد اگر با غذاهای سنگین مصرف شود و خورندگان آن در گروه افرادی باشند که نتوانند غذا ها را به سادگی هضم کنند میتواند باعث بروز مشکلات گوارشی به ویژه نفخ شدید شود. نتایج بررسیها نشان میدهد کلیه ترکیبات موجود در سالاد شیرازی به دلیل هضم سخت میتواند روده ها را با مشکلات زیادی رو به رو کند و خوردن آن همراه غذاهای نشاسته ای و خورشتی باعث ایجاد اختلال در هضم میشود و بهتر است آن را به تنهایی و نه همراه غذا و بدون استفاده از چاشنی های ترش میل کرد.
سالاد کاھو یا سالاد یونانی
بعد از سالاد شیرازی، سالاد کاهو محبوبیت زیادی دارد. همان سالادی که در برخی رستورانهای مدرن با افزودن مقداری پنیر و زیتون، به آن هویت یونانی داده اند. سالاد کاهو اگر از ترکیب برگهای جوان و روشن مغز کاهو پیچ و کاهو رسمی همراه میزان کمی گوجه فرنگی کاملا رسیده و دانه های ذرت پخته تهیه شده باشد در مقایسه با سالاد شیرازی سهل الهضمتر است و مصرف آن با غذا مشکل خاصی ایجاد نمیکند، اما اگر میخواهید این سالاد را به تنهایی مصرف کنید از برگ های تیره کاهو که از خواص تغذیه ای و آنتی اکسیدانی قویتری برخوردارند و ساقه کاهو که به دلیل فیبر بالا برای رفع یبوست و کنترل کلسترول خون نافع است، استفاده کنید. بدانید مصرف این سالاد همراه غذا میتواند موجب تشدید مشکلات گوارشی شود. البته اگر این سالاد را خوردید و دچار نفخ و مشکلات بعد از آن شدید توصیه میشود آن را با زیره، رازیانه یا گشنیز میل کنید.
سالاد کلم چطور؟
خوشمزگی سالاد کلم بر کسی پوشیده نیست. این سالاد اگر از کلم بروکلی همراه هویج، جوانه شبدر و جوانه ماش تهیه شود به دلیل کلسیم زیاد تا حدودی از بروز پوکی استخوان پیشگیری میکند و مصرف آن در روزهاییکه آلودگی هوا بالاست، توصیه میشود و برای سیگاریها مفید است، اما لازم است بدانید بر اساس یافته های طب مدرن، انواع سالاد خانواده کلم (برگ، بروکلی، قمری، گل کلم و…) دارای ترکیبی است که مشکل گواتر را تشدید میکند و مصرف زیاد آن موجب خوابهای پریشان، غلظت خون، تنبلی کبد و نفخ میشود. لازم است بدانید اگر در سالاد از کلم خام استفاده میشود نف خزایی زیادی دارد و مصرف آن همراه غذا دردسر ساز خواهد شد. پس برای رفع این مشکل کلم را با کمی آب لیموی تازه بخارپز کنید تا از نفخ آن در امان بمانید.