مواد لازم
- برگه قیسی و آلبالو خشک از هرکدام یک پیمانه
- آلوبخارا، آلو قرمز خشک شده و زغالاخته از هر کدام یک پیمانه
- عدس نصف پیمانه
- نخود یکسوم پیمانه
- لوبیا چیتی یکسوم پیمانه
- رشته آش ۳۵۰ گرم
- گوشت چرخکرده ۲۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- نعناع ۲ قاشق غذاخوری
- سیر ۴ حبه
- رب گوجهفرنگی ۱ قاشق غذاخوری
- آبغوره مقداری
- شکر مقداری
- لواشک چند تکه کوچک
- نمک به میزان لازم
طرز تهیه
ابتدا برگه قیسی، آلبالو، آلو قرمز، آلوبخارا و زغالاخته را کاملاً تمیز بشورید و در قابلمه بریزید و آب اضافه کنید تا با میوهها بجوشد سپس حبوبات را که قبلاً پخته شده است اضافه کنید. رب گوجهفرنگی، آبغوره، نمک و در صورتی که طعم شیرین را دوست دارید کمی شکر و لواشک را اضافه کنید و اجازه دهید آش بپزد. پس از آن، گوشت چرخکرده و یک عدد پیاز را بهصورت کوفتهقلقلی تهیه کرده و به آش اضافه کنید. در آخر رشتهها را اضافه کنید. در این فاصله پیاز و سیر را خرد و سرخ کنید. بعد از اینکه خامی رشتهها از بین رفت و آش جا افتاد آن را در ظرف بریزید و با پیاز داغ و نعناع داغ تزئین کنید.
این مطلب اولین بار در ماهنامه غذا به قلم فریبا کیخسروی منتشر شده است.