تعداد: ۴ نفر – آماده‌سازی: ١۰ دقیقه – پخت: ۱۵ دقیقه – سطح: متوسط

مواد لازم:

  • روغن زیتون: ۳ قاشق سوپ‌خوری
  • پیاز (نگینی خردشده) : ۱ و ۱/۳ پیمانه
  • سیر (کوبیده‌شده): ۲ حبه
  • فلفل دلمه‌ای دلخواه (نواری نازک خردشده): ۱ پیمانه
  • گوجه‌فرنگی (مکعبی ریز خردشده): ۲ و ۱/۲ پیمانه
  • زیره سبز (پودرشده): ۱ قاشق چای‌خوری
  • پاپریکا (پودرشده): ۱ قاشق چای‌خوری
  • نمک: ۱ قاشق چای‌خوری
  • فلفل چیلی تند (بدون دانه و ریز خردشده):۱ عدد
  • تخم‌مرغ:۴ عدد
  • جعفری (پاک و خردشده): به مقدار لازم

۱- روغن زیتون را در تابهای بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. پیاز را به تابه بی افزایید و تفت دهید تا شفاف شود، سپس سیر و فلفل دلمه‌ای را به آن افزوده و تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند.

۲- گوجه فرنگی، زیره، پاپریکا، نمک و فلفل چیلی را در ظرفی ریخته و به‌آرامی با یکدیگر مخلوط کنید، سپس آن را به تابه سبزیجات بیافزایید و هم بزنید تا مواد کاملاً با یکدیگر مخلوط شوند. حرارت را ملایم کرده تا به مدت ۱۰ دقیقه به صورت در باز بجوشد و آب گوجه فرنگی کشیده شود.

۳- پس از این مدت، ۴ جای خالی در وسط مخلوط گوجه فرنگی برای تخم مرغ‌ها ایجاد کنید، سپس تخم مرغ‌ها را در فضاهای ایجادشده بشکنید. پس از آن، درِ تابه را بگذارید تا به مدت تقریباً ۵ دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا تخم‌مرغ‌ها سفت شوند (اما خشک نشوند.) پس از این مدت، تابه را از روی حرارت بردارید، مقداری جعفری روی شاکشوکا بپاشید و سرو کنید.

این آموزش اولین بار در ماهنامه ساناز سانیا منتشر شده است.