بسیاری از زنانی که قصد بارداری و بچهدار شدن دارند از نوشیدن قهوه و هر خوراکی کافئینداری منع میشوند. با تکیه بر این فرض که مصرف کافئین در دوران بارداری به رشد کودک آسیب میزند. به تازگی اما پژوهشها نشان میدهند که رفتار و رشد کودک با نوشیدن قهوه آسیب نمیبینند و زنان میتوانند در دوران بارداری یک یا دو فنجان قهوه در روز بنوشند.
نتایج پژوهش جدیدی که در ژورنال اپیدمیولوژی آمریکا (American Journal of Epidemiology) چاپ شده نشان میدهند زنان بارداری که مقدار متوسطی کافئین مینوشند نباید نگران هوش و رفتار کودکشان باشند.
مارک کلبانوف و سارا کیم از موسسهی پژوهشیِ بیمارستان سراسری کودکان در اوهایو فهمیدند که با وجود مصرف عادی کافئین در دوران بارداری فقط چند پژوهش به موشکافی رابطهی بین «در معرض کافئین بودن در دوران جنینی» با «رفتار کودک در خردسالی» پرداختهاند.
پژوهشگران اطلاعات جمعآوری شده از ۲۱۹۷ مادر آبستن و بعد کودکانشان را تحلیل کردند؛ مادران و کودکانی که در پروژهی همکاری پیش از زایمان (CPP) از سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۷۴ شرکت کرده بودند. گزارش شده که در این بازهی زمانی افراد کمتری نگران اثر مصرف کافئین در بارداری بر سلامت و رشد کودک بودند. طی این پژوهش یک مادهی شیمیایی به نام پارازانتین که محرک سیستم اعصاب مرکزی است برای پژوهشگران بسیار جالب بود. با تحلیل این ماده در کافئین پژوهشگران میتوانستند طیف گستردهتری از اثرات جذب کافئین را در بدن زنان باردار بررسی کنند.
پس از مقایسهی سطوح پارازانتین در هفتههای ۲۰ و ۲۶ بارداری با ضریب هوش (IQ) و مشکلات رفتاری کودک در ۴ و ۷ سالگی، پژوهشگران رابطهی معنیداری بین نوشیدن قهوه در دوران بارداری و هوش و رفتار کودکان در زمانهای بررسی شده پیدا نکردند. با وجود این حدود ۱۱٪ از کودکان شرکتکننده در این پروژه در ۴ سالگی و ۷٪ از آنها در سن ۷ سالگی به چاقی مزمن مبتلا شدند. پژوهشگران هیچ ارتباطی میان نوشیدن کافئین و بیماری چاقی کودکان هم نیافتند.
کیم که عضو هیات علمی دانشکده پزشکی دانشگاه ایالتی اوهایو است گفته:
«ما بر اساس نتایج این تحقیق، در مجموع برای زنان بارداری که به مقدار عادی ۱ یا ۲ فنجان در روز کافئین مصرف میکنند اطمینان میدهیم که هیچ خطری کودکانشان را تهدید نمیکند.»
لایو ساینس (Live Science) به برخی پژوهشهای دیگر اشاره کرده که لذت بردن از یک یا چند فنجان قهوهی صبح را برای مادران باردار بیضرر دانستهاند. در سال ۲۰۱۲ یکی از این پژوهشها کشف کرد که در معرض کافئین بودن در دوران جنینی لزوما به معنی شببیداری و اختلال خواب در کودک نیست و مصرف عادی کافئین بیخطر است.
برگرفته از آیکافی