خاصیت اصلی انواع شیره، انرژی زا بودن آن است و برای فصل زمستان که بدن به انرژی بیشتری برای گرم کردن خود احتیاج دارد، بهترین غذا محسوب میشود. شیره انگور بسیار مقوی است و برای کسانی که بر اثر یک بیماری طولانی یا عمل جراحی ضعیف شدهاند، بسیار مفید است.
شیره انگور، ضعف عمومی بدن و ضعف احشاء را معالجه و بدن را تقویت میکند. برای این منظور شیره انگور را با شیر گاو و کمی پودر بادام مخلوط نموده و روزانه ۲ تا ۳ لیوان به بیمار بدهید تا قوای بدنش را سریعتر به دست آورد.
شیره انگور درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ،» «ب» و «ث» دارد و در ضمن ضد نفخ هم هست.
برای درمان یرقان شیره انگور را با کمی سرکه مخلوط میکنند و به بیمار میدهند.
خوردن شیره انگور مخلوط شده با کمی پودر زعفران، برای رفع هم و غم، غضب شدید و ضعف اعصاب بسیار مفید است و معالجه تا بهبودی باید ادامه داده شود.
برای درمان کک مک، شیره انگور را به تنهایی یا مخلوط با نمک روی لکهها میمالند.
شیره انگور مخلوط شده با کمی گل ختمی پخته را به صورت مرهم روی آبسه قرار دهید تا دمل باز شود. علاوه بر آن برای از بین بردن ورمهایی که بر اثر ضربه ایجاد شدهاند، مفید است.
همچنین شیره انگور در بدن باعث دفع اوره و مقداری از اسیدهای غیر مفید بدن میشود و کارشناسان تغذیه آن را پاک کننده بقایای غذاها در روده و معده میدانند.
شیره انگور محرک اعمال کبدی میباشد و به خون سازی کمک میکند.
شیره انگور و خرما، هر دو تسکین دهنده دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند.
موارد احتیاط
شیره طبیعت گرم دارد و مصرف آن برای گرم مزاجها موجب غلیظ شدن صفرایشان میشود و نتیجه آن، جوش زدن در صورت و بدنشان است که راه درمانش هم خوردن میوههای تازه با طبیعت سرد است. و حواستان باشد که این ماده به غیر از انرژی زا بودن، درصد بالایی کالری هم دارد و اگر شما فرد کم تحرکی هستید که روزانه بیش از ۲۰ دقیقه پیاده روی منظم ندارید یا ورزش نمیکنید، بدانید که با خوردن این ماده مغذی، حتماً چاقی و عوارض آن انتظارتان را میکشد. شیره برای افراد دیابتی مضر است؛ گرچه شیره خرما به دلیل داشتن مواد قندی کم ضرر، گلوکز و ساکاروز، برای بیماران دیابتی ضرر کمتری دارد ولی خوردن آن به آنها توصیه نمیشود.
این مطلب اولین بار در فصلنامه بهداشت خانواده منتشر شده است.