مواد لازم برای ۶ نفر
- برگ مو تازه ۲۴ تا ۳۰ عدد
- روغن زیتون ۳ قاشق سوپخوری
- پیاز ۲ عدد
- سیر ۲ حبه
- ادویه ۱ قاشق چایخوری
- دارچین ۱ قاشق چایخوری
- شکر ۲ تا ۳ قاشق چایخوری
- برنج ۱ فنجان
- جعفری، شوید و نعنا تازه مقداری
- روغن زیتون دو سوم فنجان
- آب دو سوم فنجان
- لیموترش ۱ عدد
- نمک و فلفل به میزان لازم
- برش لیموترش برای تزئین
طرز تهیه
برگ موها را کاملاً بشویید و قسمت دم آنها را جدا کنید. روغن را درون ماهیتابه بریزید و پیاز خردشده و سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود. پس از آن دانه کاج، ادویه، دارچین و مقدار یک قاشق شکر را به مخلوط فوق بیافزایید و مدت یک دقیقه تفت دهید. پس از آن برنج را به همراه نمک و فلفل به مخلوط پیاز اضافه کنید و پس از مخلوط کردن کافی آن، مقدار دو فنجان آب را به مواد بیافزایید. اکنون حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید. پس از آن حرارت را کم کنید و مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا آب به طور کامل جذب برنج شود و دانههای برنج بپزد. در این مرحله برگ موها را روی سطح صافی قرار دهید و مقدار کمی از مخلوط فوق را در مرکز آن بگذارید. اکنون برگ مو را به صورت لولهای بپیچید و یکی یکی درون ماهیتابهای گود قرار دهید. درون ظرف دیگری آب، روغن زیتون، آب لیموترش و بقیه شکر را بریزید و مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید. اکنون شربتی را که تهیه کردهاید روی دلمههای برگ مو بریزید و در ظرف را قرار دهید. شعله گاز را روشن کنید و پس از به جوش آمدن مواد، حرارت را کم کنید و مدت یک ساعت منتظر بمانید تا دلمههای برگ مو بپزد. در آخر دلمههای برگ مو را در ظرف مناسبی قرار دهید و کنار آن برشهایی از لیموترش بگذارید.
این مطلب اولین بار در ماهنامه غذا منتشر شده است.