مواد لازم

  • اسفناج تازه: ۲ کیلوگرم
  • روغن زیتون: ۷ قاشق چای خوری
  • جعفری، گشنیز: به مقدار لازم
  • زعفران، نمک و فلفل، زیره سبز: به مقدار لازم
  • سیر: ۱ حبه
  • لیمو ترش: ۳ عدد
  • گوجه فرنگی: ۲۵۰ گرم
  • زیتون قرمز: ۲۰۰ گرم

طرز تهیه

در ابتدا اسفناج‌ها را شسته و سپس با چاقو خرد کنید برای ۱۰ دقیقه آنها را بپزید و سپس اجازه دهید تا خشک شوند. در یک ظرف اسفناج‌های سرد را با دستتان فشار دهید تا آب آن خارج شود. در یک ماهی تابه در ابتدا روغن زیتون را بریزید. سپس جعفری، گشنیز، سیر، نمک و فلفل، زعفران و زیره سبز را به همراه لیموهای نگینی شده اضافه نمایید و خوب همگی را هم بزنید. گوجه‌ها را دو نصف کنید و دانه‌هایشان را خارج نمایید و سپس آنها را ریز کنید. زیتون‌ها را هم به همین ترتیب ریز نمایید حالا می‌توانید گوجه‌ها را به ماهی تابه اضافه کنید و بعد با اسفناج مخلوط کرده و برای ۵ دقیقه اجازه دهید تا پخته شوند. پس از پختن همه این مواد این سالاد را سرد میل نمایید.

اسفناج
اسفناج یا اسپیناچ گیاه بومی ایران است که به دلیل دارا بودن مواد غذایی فراوان کشت آن امروزه در تمام دنیا معمول است. اسفناج از نظر داشتن ویتامین ب ۳ بسیار غنی است و داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر می‌باشد. همچنین اسفناج دارای مقادیر زیادی آهن، کلسیم، سدیم، پتاسیم و.. می‌باشد که منیزیم موجود در آن جلوی پیشرفت سرطان را می‌گیرد. برگ اسفناج ملین است و یبوست را برطرف می‌کند. همچنین برای لاغر شدن و کم کردن وزن مفید است. همچنین برای رفع سرفه‌های خشک می‌توانید برگ اسفناج را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید. از آش اسفناج به همراه گشنیز برای برطرف کردن سردردهای ناشی از سوءهاضمه و اختلال دستگاه گوارش استفاده می‌کنند.