مواد لازم

  • شنبلیله: ۱ کیلو
  • سیر: یک حبه
  • فلفل هندی شیرین: ۲۰ گرم
  • روغن زیتون: ۲ قاشق چای خوری
  • جعفری، گشنیز: به مقدار لازم
  • نمک و فلفل و زعفران: به مقدار لازم
  • لیمو ترش: ۲ عدد
  • زیتون: ۲۵۰ گرم

طرز تهیه
در ابتدا شنبلیله‌ها را شسته و آنها را همراه با ساقه خرد نمایید. دریک قابلمه آب ریخته و پس از اینکه جوشید شنبلیله را اضافه نمایید و برای ۲۰ دقیقه اجازه دهید تا پخته شوند. در یک ماهی تابه روغن زیتون ریخته و جعفری، گشنیز و سیر خرد شده را اضافه نمایید. در مرحله بعد هم نمک و فلفل را بی افزایید و اجازه دهید مواد تا ۵ دقیقه پخته شوند. حالا شنبلیله‌ها را که از قبل پخته بودید به ماهی تابه اضافه نمایید و برای ۵ دقیقه آن را بپزید. سپس زیتون‌ها را اضافه کنید پس از اینکه سالاد سرد شد با لیمو و زیتون آن را تزیین نموده و میل نمایید.

زیتون
زیتون نقرس و رماتیسم را درمان می‌کند، برگ زیتون با اثر مقوی درمان کننده فشار خون و زخم‌های عفونی است. شیرابه‌ای قندی تحت نام (مان زیتون) از ساقه این درخت ترشح می‌شود که مصرف خوراکی دارد. همچنین برگ زیتون نیز حاوی گلوکزید، مواد قندی، مواد تلخ، کلروفیل، اسید گالیک، تانن، موم و مانیت است. روغن زیتون، سوزش و درد ناشی از سوختگی را تسکین داده و از بروز تاول جلوگیری می‌کند. کمپرس پوست در موارد آفتاب زدگی، سرمازدگی، گزش مار، عقرب و حشرات با روغن زیتون سبب تسکین درد و سوزش و التیام می‌شود. همچنین ماساژ پوست با روغن زیتون، تعریق زیاد را کاهش داده، مژه و ابرو را تقویت می‌کند. این درحالی است که ماساژ پوست سر با روغن زیتون سبب تقویت پوست و مو گشته و شوره سر را برطرف می‌سازد و موهای سپید شده را سیاه می‌نماید. چند قطره روغن زیتون سریعاً خارش و سوزش چشم و پلک را تسکین داده و آبریزش چشم را برطرف ساخته و قوه بینایی را تقویت می‌کند. مخلوط مساوی روغن زیتون و گلیسیرین نیز نقش مفیدی در معالجه پوست پای ترک خورده، درمان شوره سر و ریزش مو، جلوگیری از سفیدی مو دارد. پوست و برگ درخت زیتون دارای خواص تب‌بر است.