روز ولنتاین است، و این یعنی زمان عالی برای تماشای یک فیلم عاشقانه است. معمولاً، فیلم‌های عاشقانه با دیدگاهی منفی همراه هستند و اغلب به عنوان فیلم‌های درجه دو دیده می‌شوند. تحمل تفسیرهای کج و معوج در مورد کمدی‌های عاشقانه‌ی کلیشه‌ای و تکراری یا فیلم‌های عاشقانه‌ی لوس، باعث شده تا این ژانر در طول سال‌ها با انتقادهای ناعادلانه‌ای مواجه شود.درست است که فیلم‌های عاشقانه زیادی وجود دارند که با دید منفی به آن‌ها نگاه می‌شود، اما این بدان معنا نیست که فیلم‌های عاشقانه خوب وجود ندارد. در حقیقت، در سال ۲۰۰۲، مؤسسه فیلم آمریکا (AFI) فهرستی از بهترین فیلم‌های عاشقانه ساخته شده تا آن زمان را منتشر کرد که با عنوان «۱۰۰ سال… ۱۰۰ شور» (AFI’s 100 Years…100 Passions) شناخته می‌شود. این فهرست بر روی فیلم‌های بلند آمریکایی با محوریت یک داستان عاشقانه متمرکز بود که داستان‌های عاشقانه آن‌ها تأثیر مهمی بر فیلم به عنوان یک هنر داشته و نسل‌های زیادی از هنرمندان و مخاطبان را تحت تأثیر قرار داده است. این فهرست شامل بیش از ۱۰۰ فیلم است و برای هر کسی که به دنبال بهترین فیلم‌های عاشقانه برای تماشا است تا ببیند این ژانر چقدر می‌تواند تأثیرگذار باشد، عالی است. در اینجا ۱۵ فیلم برتر عاشقانه از این فهرست آمده است:

۱۵-Wuthering Heights (1939)

“بلندی های بادگیر”، به همراه دیگر اقتباس هایی از آثار خواهران برونته، نیازی به معرفی زیادی ندارد. این نسخه ساخته شده در سال ۱۹۳۹، کارگردانی شده توسط ویلیام وایلر (کارگردان فیلم بن هور) اولین اقتباس سینمایی از رمان برونته به شمار می رود و ستارگان هالیوود کلاسیک، لارنس اولیویه و مرل ابرون، نقش های شخصیت های هیتکلیف و کاترین را ایفا می کنند. “بلندی های بادگیر” یک داستان عاشقانه گوتیک در مورد عشق و شور جوانی است که توسط وظیفه و تمدن شکسته می شود و سال ها بعد دوباره به آزمون در می آید. وقتی کتی با همسایه ثروتمند خود ازدواج می کند، این در حالی است که احساساتی نسبت به هیتکلیف دارد، بازگشت هیتکلیف پس از چند سال، این بار به عنوان مردی بسیار ثروتمند، زندگی او را به هم می ریزد.
در عصر بازسازی‌های مدرن، «بلندی‌های بادگیر» تاکنون ۱۱ اقتباس در قالب فیلم و تلویزیون داشته است، از جمله چند مینی‌سریال بی‌بی‌سی و یک نسخه‌ی موزیکال فوق‌العاده ۰۰s. با این حال، همانطور که اغلب در مورد بازسازی‌ها و راه‌اندازی‌های مجدد رایج است، نسخه‌ی اصلی همچنان توسط بسیاری به عنوان بهترین در نظر گرفته می‌شود. نه تنها نمادین‌ترین اقتباس از رمان است، بلکه با کسب ۸ جایزه‌ی اسکار، از جمله بهترین فیلم، موفقیت چشمگیری نیز کسب کرده است.

۱۴-The African Queen (1951)

«ملکهٔ آفریقا» اقتباسی از رمان به همین نام اثر سی. اس. فاستر است. فیلم داستان چارلی آلنات، کاپیتان کشتی بخار «ملکهٔ آفریقا»، و رز سایِر، خواهر یک مبلغ مذهبی بریتانیایی را دنبال می‌کند. زمانی که رز، چارلی را متقاعد می‌کند تا از کشتی‌اش برای حمله به یک کشتی جنگی آلمانی در نزدیکی استفاده کند، این دو علی‌رغم اختلافات زمین تا آسمان، به تدریج عاشق هم می‌شوند. «ملکهٔ آفریقا» ستارگان درخشان هالیوود کلاسیک را دور هم جمع کرده است، از جمله همفری بوگارت، کاترین هپبورن، رابرت مورلی، پیتر سوانویک و تئودور بیکل.«ملکه‌ی آفریقا» که در شرق آفریقا و در اوج جنگ جهانی اول روایت می‌شود، هم فیلم و هم رمان، تا حدودی از یک داستان واقعی الهام گرفته شده‌اند. در حالی که عشق الهام‌بخش و شخصیت‌های عجیب و غریب این اثر، جادوی ناب هالیوودی هستند، اما کشتی جنگی آلمانی در واقع از یک کشتی جنگی واقعی که در طول جنگ جهانی اول تا زمان نابودی‌اش در سال ۱۹۱۶ روی دریاچه‌ی تانگانیکا فعالیت می‌کرد، الهام گرفته شده است. «ملکه‌ی آفریقا» یک فیلم نمادین است و تأثیر آن حتی در فیلم‌های غیرعاشقانه نیز احساس می‌شود، مانند شخصیت Dwayne Johnson در «قایق‌رانی در جنگل» که لباسی تقریباً مشابه شخصیت Bogart به تن دارد.

۱۳-Out of Africa (1985)

در فهرست موسسه فیلم آمریکا (“AFI”) به طور طبیعی بر فیلم‌های کلاسیک هالیوودی تسلط وجود دارد، اما در میان آن‌ها به چند فیلم نسبتاً جدیدتر نیز برمی‌خوریم. یکی از این فیلم‌ها “از آفریقا خارج” به کارگردانی سیدنی پولاک است. این فیلم مانند بسیاری از آثار حاضر در این فهرست، ستارگان درخشانی مانند مریل استریپ و رابرت ردفورد را در اختیار دارد. متأسفانه به دلیل محبوبیت بیشتر فیلم‌های عاشقانه معاصر، “از آفریقا خارج” از نظر مخاطبان امروزی کمی به حاشیه رانده شده است. با این حال، این فیلم یکی از برجسته‌ترین فیلم‌های عاشقانه دهه ۸۰ میلادی است و شایسته توجه بیشتری اکنون است.”از آفریقا خارج” بر اساس زندگی واقعی بارونس کارن بlixen از طریق نوشته‌های شخصی او ساخته شده است. یادداشت‌های او به جزئیات سفر او به کنیا برای اداره یک مزرعه قهوه و ازدواج او با برادر معشوقش می‌پردازد. برای اقتباس فیلم، پولاک به شدت از خاطرات بlixen الهام گرفت، اما توجه بیشتری به داستان عاشقانه تخیلی با دنیس داشت. این فیلم به موفقیت بزرگی دست یافت و هفت جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم را به خود اختصاص داد.

۱۲-My Fair Lady (1964)

«بانوی زیبای من» یک کلاسیک ماندگار هالیوودی است. این فیلم که بر اساس نمایش «پیگمالیون» اثر جورج برنارد شاو ساخته شده، همچنان یکی از محبوب‌ترین و بهترین فیلم‌های موزیکال رمانتیک به شمار می‌رود. با بازی آدری هپبورن و رکس هریسون، «بانوی زیبای من» داستان کلاسیک هالیوودی یک استاد مغرور است که با دختری از طبقه پایین دوست می‌شود، او را تحت مراقبت خود می‌گیرد تا موقعیت اجتماعی‌اش را بالا ببرد و او را برای ورود به جامعه «آماده» کند، در حالی که احساسات عاشقانه‌ای در زیر سطح در حال شکل‌گیری است.تاثیر «بانوی زیبای من» روی سینمای مدرن و فرهنگ عامه تقریباً غیرقابل توصیف است، اما یک جنبه قابل توجه آن، موج داستان‌های “به سبک پیگمالیون” است که پس از انتشار این فیلم در سال ۱۹۶۴ ظاهر شد. چند نمونه برجسته از این روایت‌ها شامل فیلم‌های «زن زیبا»، «تحصیل ریتا»، «اون همه‌چی تمومه» می‌شود و حتی در فیلم «کینگزمن: سرویس مخفی» نیز به آن اشاره می‌شود، که باعث تعجب کالین فرث می‌شود. «بانوی زیبای من» یک فیلم دلنشین است و به درستی هشت جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم و بهترین کارگردانی را کسب کرد.

۱۱-Annie Hall (1977)

“آنی هال”، به کارگردانی و بازی خود وودی آلن، یک فیلم عاشقانه‌ی زیبای دلخراش و تأمل‌برانگیز است که در سال ۱۹۷۷ مرزهای این ژانر را جابجا کرد. در کنار آلن، دایان کیتون در نقش خواننده‌ی کاباره‌ای با همین نام نقش‌آفرینی می‌کند، و شلی دووال، پل سایمون، تونی رابرتس و کارول کین دیگر بازیگران فیلم هستند. هماهنگی و صمیمیت آلن و کیتون درخشان است و فیلمنامه‌ی بامزه و هوشمندانه، تاریخچه‌ی رابطه‌ی پرچالشان آن‌ها را جان می‌دهد.
«آنی هال» بازتابی از یک رابطه گذشته است، جایی که آلوی سینگر به عشق خود با آنی هال نگاه می‌کند، عشقی که مانند بیشتر ازدواج‌های قبلی‌اش، ناگهان به پایان رسید. این فیلم علاوه بر اینکه تفکری عمیق در مورد عشق و روابط است، به بررسی شخصیت‌های دنیای سرگرمی هم می‌پردازد، زیرا آلوی یک کمدین و آنی هال یک خواننده با آرزوهای بزرگ است. این فیلم جایزه بهترین فیلم اسکار را برد و به طور قابل توجهی “جنگ ستارگان” را شکست داد. قطعا این سوال مطرح است که آیا با وجود تمام اتهامات سوءرفتار جنسی علیه وودی آلن، “آنی هال” هنوز فیلمی است که بتوان از آن به طور کامل لذت برد و قدردانی کرد، اما در زمان انتشار لیست در سال ۲۰۰۲، تردیدی وجود نداشت که «آنی هال» یک اثر کلاسیک مدرن است.

۱۰-City Lights (1931)

وقتی به فیلم‌های عاشقانه فکر می‌کنید، احتمالاً صحنه‌های باشکوه، ابراز عمیق عشق و موسیقی متن احساساتی به ذهن شما می‌آید. اما شاید به این باور عادت نداشته باشید که فیلم «روشنایی‌های شهر» بدون هیچ‌کدام از این عناصر، به یکی از بهترین فیلم‌های عاشقانه‌ی ساخته شده تاریخ تبدیل شد.«روشنایی‌های شهر» با بازی چارلی چاپلین، کمدی فیزیکی خاص او را با داستانی عاشقانه‌ی باورنکردنی و تأثیرگذار درباره‌ی یک ولگرد و یک دختر نابینا در می‌آمیزد. این فیلم که در اواخر دوران فیلم‌های صامت چاپلین ساخته شد، امروزه به عنوان یکی از بهترین و نوآورانه‌ترین آثار او شناخته می‌شود.در «روشنایی‌های شهر»، چارلی چاپلین نقش ولگردی را بازی می‌کند که عاشق دختری نابینا (با بازی ویرجینیا چریل) می‌شود و تلاش می‌کند برای درمان او پول جمع کند. ولی در این مسیر با موانع خنده‌داری روبه‌رو می‌شود، از جمله مست ثروتمندی که با روش‌های این ولگرد موافق نیست. اگر به دنبال فیلمی متفاوت برای تماشای شبانه می‌گردید، «روشنایی‌های شهر» مطمئناً ارزش وقت شما را دارد.

۹-Love Story (1970)

“داستان عشق” به طور قطع فیلم مهمی در فرهنگ عامه آمریکایی است. در زمان نگارش این متن، این فیلم با در نظر گرفتن تورم، چهل و دومین فیلم پرفروش تمام دوران است. علاوه بر این، این فیلم یکی از نمادین ترین دیالوگ های عاشقانه تاریخ سینما را دارد که حتی Ryan O’Neil ستاره فیلم نیز در فیلم “چه عجب آقای دکتر؟” به آن اشاره و با طعنه به آن گفت “عشق یعنی اینکه مجبور نباشی بگویی متاسفم.” داستان فیلم حول Oliver (Ryan O’Neil)، دانشجوی ثروتمند حقوق و Jenny (Ali McGraw)، دانشجوی موسیقی از طبقه متوسط می چرخد که علی رغم مخالفت خانواده Oliver تصمیم به ازدواج می گیرند، اما زمانی که Jenny به یک بیماری لاعلاج مبتلا می شود، عشق آنها به خطر می افتد.«داستان عشق» بلافاصله به یک موفقیت بزرگ تبدیل شد و از اولین نمونه‌های یک استودیوی هالیوودی بود که از بازاریابی برای مخاطبین جوان که در حال ظهور بودند، بهره برد. این اتفاق، پیش درآمد دوران هیجان‌انگیز «هالیوود نو» در دهه ۱۹۷۰ بود. در کنار رایان اونیل، این فیلم اجرای درخشان علی مکگراو در نقش جنیفر کاوالری را نیز به نمایش می‌گذارد. این فیلم، یک عاشقانه‌ی الهام‌بخش و در عین حال غم‌انگیز است که با مخاطبان آن زمان ارتباط برقرار کرد و تا به امروز نیز ماندگار شده است. «داستان عشق» همچنین جرقه‌ای برای ساخت موجی از فیلم‌های عاشقانه با مضمون «بیماری لاعلاج» بود.

۸-It’s a Wonderful Life (1946)

“چه زندگی شگفت انگیزی است” به عنوان یک فیلم کریسمسی در یاد مردم مانده و سال هاست که به عنوان یک کلاسیک برای خانواده ها در ایام تعطیلات به شمار می رود. اگرچه بیشتر عناصر شناخته شده فیلم به ارتباط آن با فصل کریسمس (علی رغم انتشار اولیه آن در ژانویه) برمی گردد، اما این فیلم همچنین دارای یک عاشقانه برجسته بین جورج بیلی (جیمز استوارت) و همسرش، مری هاچ بیلی (دونا رید) است.عشق مری و جورج به سال‌ها قبل برمی‌گردد، و با وجود مشکلات مالی که گریبان‌گیر جورج می‌شود، فیلم نشان می‌دهد که چگونه عشق او به مری و عشق مری به او دوام آورده و در نهایت، او را نجات می‌دهد. این فیلم همچنین یکی از نمادین‌ترین شخصیت‌های شرور هالیوود را با آقای پاتر (با بازی لایونل بریمور)، سرمایه‌دار بی‌رحم که پول جورج را می‌دزدد، به نمایش می‌گذارد.

۷-Doctor Zhivago (1965)

“دکتر ژیواگو”، فیلم حماسی محصول ۱۹۶۵ که بر اساس رمانی با همین نام ساخته شده است، داستان را در بحبوحه جنگ جهانی اول و جنگ داخلی روسیه روایت می‌کند. این فیلم حماسی، روایتگر عشق سال‌های طولانی بین یوری ژیواگو (عمر شریف)، شاعر و فیزیکدان، و لارا آنتیپووا (جولی کریستی) است. ازدواج پر مهر یوری با وجود جذابیت به زن دیگری، مورد آزمایش قرار می‌گیرد.«دکتر ژیواگو» که یکی از بهترین داستان‌های عاشقانه در تاریخ سینما محسوب می‌شود و حتی در فصل اخیر «چیزهای عجیب» به آن اشاره شده است، به موفقیت بزرگی دست یافت و با در نظر گرفتن تورم هشتمین فیلم پرفروش تمام دوران به شمار می‌رود. این فیلم پنج جایزه اسکار را در زمینه‌های بهترین فیلمنامه اقتباسی، بهترین موسیقی متن اورجینال، بهترین فیلمبرداری، بهترین طراحی صحنه و بهترین طراحی لباس کسب کرد. «دکتر ژیواگو» همچنین نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم و بهترین کارگردانی شد، اما قابل توجه است که به «صدای موسیقی» (سومین فیلم پرفروش تاریخ با در نظر گرفتن تورم) باخت. این بدان معناست که سال ۱۹۶۵ سال فوق‌العاده‌ای برای سینما بود!

۶-The Way We Were (1973)

“راهی که پیمودیم” به کارگردانی سیدنی پولاک و با بازی رابرت ردفورد و باربارا استرایسند در سال ۱۹۷۳ اکران شد. کتی موروسکی (استرایسند) یک فعال سیاسی یهودی و مارکسیست است، و هابل گاردینر یک پروتستان سفید انگلو-ساکسون است که به سیاست علاقه ندارد. با وجود نداشتن هیچ وجه مشترکی، این دو به هم دل باخته و پس از فارغ التحصیلی، دوباره در زمان جنگ جهانی دوم به هم می رسند و ازدواج می کنند. زمانی که هابل به عنوان نویسنده کار خود را آغاز می کند و رمان او برای اقتباس سینمایی در نظر گرفته می شود، فعالیت های سیاسی کتی در برابر کمیته فعالیت های غیر آمریکایی، موقعیت و شهرت هابل را در سایه لیست سیاه هالیوود به خطر می اندازد.
در حالی که “راهی که پیمودیم” یک کلاسیک عاشقانه به شمار می رود، ممکن است بیشتر به خاطر موسیقی آن در یادها مانده باشد. این فیلم دو جایزه اسکار در بخش‌های بهترین موسیقی متن دراماتیک و بهترین ترانه اصلی برای آهنگ تم با عنوان “The Way We Were” از استرایسند، دریافت کرد. موسیقی متن فیلم به بیست آهنگ برتر بیلبورد راه یافت و آهنگ برنده اسکار حتی در صدر جدول قرار گرفت و گواهی طلایی دریافت کرد. فیلم و موسیقی متن آن تأثیر ماندگاری بر فرهنگ عامه داشته و در سریال‌هایی مانند “سیمپسون‌ها”، “آن نمایش دهه ۷۰”، “دوستان” و “جنسیت و شهر” -و این تنها چند نمونه است- به آن‌ها اشاره شده است.

۵-An Affair to Remember (1957)

“ماجرای به یادماندنی” ۱۹۵۷ با بازیگری کری گرانت و دبورا کر، در واقع بازسازی فیلم دیگری به نام “ماجرای عاشقانه” در سال ۱۹۳۹ است. نیک (گرانت) و تری (کر) علی رغم روابطی که دارند، در طول یک سفر دریایی از اروپا به نیویورک عاشق هم می شوند. این زوج تصمیم می گیرند شش ماه بعد در بالای ساختمان امپایر استیت دوباره به هم بپیوندند، اما یک اتفاق ناگوار مانع حضور تری در محل قرار می شود. نیک با ترس از اینکه تری ازدواج کرده یا دیگر او را دوست ندارد، دچار عذاب می شود. “ماجرای به یادماندنی” فیلمی تاثیرگذار و سرشار از احساس است که با هر بار تماشا، همچنان به همان اندازه تراژیک و غم انگیز باقی می ماند.
اگرچه این فیلم هیچ‌کدام از چهار جایزه اسکاری که نامزد دریافت آن‌ها شده بود را به دست نیاورد، اما میراث آن همچنان احساس می‌شود. ایده ملاقات در بالای ساختمان امپایر استیت، الهام‌بخش فیلم «بی‌خواب در سیاتل» شد (که در طول فیلم به «ماجرای به یادماندنی» اشاره و صحنه‌هایی از آن را نمایش می‌دهد). اتفاق از دست رفتن دیدار دو عاشق که با هم قرار گذاشته‌اند، همچنین صحنه پایانی فیلم «پیش از طلوع آفتاب» و یکی از نقاط کلیدی داستان دنباله آن، «پیش از غروب آفتاب» است.

۴-Roman Holiday (1953)

«تعطیلات در رم» فیلمی است که جایزه بهترین بازیگر زن اسکار را برای آدری هپبورن به ارمغان آورد و به عنوان یکی از ماندگارترین داستان‌های عاشقانه تاریخ سینما شناخته می‌شود. این فیلم در سال ۱۹۵۳ با بازی هپبورن در نقش یک شاهزاده خانم که برای دیدن رم به تنهایی سفر می‌کند و با یک خبرنگار (با بازی گریگوری پک) ملاقات می‌کند، اکران شد. «تعطیلات در رم» دومین حضور هپبورن در این لیست است و جایگاه او را به عنوان ملکه فیلم‌های عاشقانه کلاسیک هالیوود تثبیت می‌کند.

«تعطیلات در رم» در مورد لحظات عشق است. فیلم به جای تمرکز بر نتیجه نهایی عشق آن‌ها، یک لحظه جادویی بین دو فرد را جشن می‌گیرد و مسئولیت‌های بزرگسالی را به رسمیت می‌شناسد. داستان عاشقانه حول تلاش خبرنگار پک برای گرفتن یک مصاحبه اختصاصی از شاهزاده خانم در حال سفر می‌گردد، اما همانطور که انتظار می‌رود، یک رابطه ناخواسته بین آن‌ها شکل می‌گیرد. این فیلم یک اثر سینمایی نمادین است که نسل‌ها از آن لذت برده‌اند و برای سال‌های آینده نیز ادامه خواهد داشت.

۳-West Side Story (1961)

“داستان وست ساید” محصول ۱۹۶۱ یکی از تحسین‌شده‌ترین فیلم‌های تمام دوران است. داستان این فیلم که بر اساس نمایش برادوی ساخته شده، خود نوعی بازسازی مدرن از “رومئو و ژولیت” شکسپیر است، اما این بار به جای بالکن، ماجرا با محوریت “تونی” و “ماریا” در محله‌ی “بالا غرب نیویورک” و در پس‌زمینه‌ی دو گروه خلافکار رقیب روایت می‌شود. “داستان وست ساید” نامزد دریافت ۱۱ جایزه اسکار شد و ۱۰ جایزه را از آن خود کرد و تا به امروز به عنوان یکی از برترین فیلم‌های ساخته شده شناخته می‌شود. رقص‌ها، آهنگ‌ها و لباس‌های فیلم در بی‌شماری از فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی مورد اشاره، تقلید یا ادای احترام قرار گرفته است.

در سال ۲۰۲۱، استیون اسپیلبرگ کارگردان، ریسک جسورانه‌ی بازسازی این فیلم نمادین را به جان خرید. اگرچه فیلم از نظر فروش ناامیدکننده بود، اما مورد تحسین گسترده منتقدان قرار گرفت و از آن به عنوان یکی از بهترین بازسازی‌های تاریخ سینما یاد می‌شود. همانطور که فیلم اصلی از نمایش برادوی الهام گرفته بود، این فیلم نیز چنان نمادین شده است که اکنون نسخه‌های صحنه‌ای معاصر “داستان وست ساید” به شدت از فیلم کلاسیک الهام می‌گیرند. این امر نشان می‌دهد که این داستان چقدر قدرتمند است و در هر دوره‌ای با مخاطبان ارتباط برقرار می‌کند.

۲-Gone with the Wind (1939)

«بر باد رفته» نه تنها یکی از نمادین ترین فیلم های تمام دوران است، بلکه شاید بتوان گفت به طور کلی نمادین ترین فیلم تاریخ سینماست. این فیلم که در سال ۱۹۳۹ اکران شد، تا به امروز با در نظر گرفتن تورم، پرفروش ترین فیلم تاریخ است. داستان فیلم در جریان جنگ داخلی آمریکا و در جنوب این کشور روایت می شود. ماجرا حول شخصیت اسکارلت اوهارا (با بازی ویوین لی) می چرخد که به شدت عاشق اشلی ویلکس (با بازی لزلی هوارد) می شود، اما مشکل اینجاست که اشلی نامزد دارد و به زودی ازدواج می کند. این مساله اسکارلت را به سمت اقدامات جسورانه و حتی ناامیدانه برای به دست آوردن دل اشلی سوق می دهد.با استقبال گسترده منتظران اکران و براساس کتابی محبوب، «بر باد رفته» نامزد دریافت دوازده جایزه اسکار شد و ده جایزه، از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلمنامه، بهترین بازیگر زن و بهترین بازیگر نقش مکمل زن را از آن خود کرد. البته امروزه این فیلم با انتقادهای بسیاری روبرو شده است، از صحنه‌ی آزار جنسی که به شکل عاشقانه به تصویر کشیده می‌شود تا سیاست‌های نژادی حول فیلم، اما در نهایت، «بر باد رفته» یک فیلم نمادین با میراثی پیچیده است که همچنان در حدود ۱۰۰ سال پس از اکران، تاثیر خود را می‌گذارد.

۱-Casablanca (1942)

“کازابلانکا” از آن فیلم‌هایی است که انستیتوی فیلم آمریکا (AFI) به معنای واقعی کلمه عاشقش است. این فیلم نه تنها در صدر فهرست «۱۰۰ سال… ۱۰۰ شور» (۱۰۰ Years…100 Passions) قرار گرفت، بلکه پس از «همشهری کین» (Citizen Kane) به عنوان دومین فیلم برتر تمام دوران در فهرست «۱۰۰ سال… ۱۰۰ فیلم آمریکایی» (۱۰۰ Years…100 American Movies) این موسسه انتخاب شد. “کازابلانکا” همچنین بیشترین نقل قول را در فهرست «۱۰۰ سال… ۱۰۰ نقل قول فیلم» (۱۰۰ Years…100 Movies Quotes) این موسسه با داشتن شش نقل قول به خود اختصاص داده است. داستان ریک بلین آمریکایی (با بازی همفری بوگارت) که باید بین عشق خود به ایلسا لوند (با بازی اینگرید برگمن) و کمک به فرار همسرش (با بازی پاول هنرید) برای پیوستن به مقاومت فرانسه در جنگ جهانی دوم انتخاب کند، یک داستان عاشقانه است که تاکنون قلب نسل‌های زیادی را به خود جلب کرده است.
«کازابلانکا» فیلم عاشقانه‌ی نهایی است، جایی که فرد باید بین خواسته قلبی خود و آنچه واقعاً درست است، انتخاب کند. این داستانی است که می تواند مرزها، زبان و زمان را درنوردد. یک عاشقانه که در آن قهرمان باید خواسته‌ها و تمنیات خود را کنار بگذارد و بداند که عشق، گاهی به معنای رها کردن است، اما این به معنای بی ارزش بودن آن نیست. «کازابلانکا» یک عاشقانه برای تمام دوران است که امروزه همان‌قدر لذت‌بخش است که در سال ۱۹۴۳ بود.