اواخر ژوئن تا اواخر آگوست، فصل شکوفه دهی اسطوخودوس (Lavender) است که از این گیاه بسیار نوشیدنی‌ها و به خصوص نوعی چای چینی نیز تولید می‌شود. ویژگی عمده این گیاه آرام‌بخشی و تجدید قوا است. افزودن گل‌های تازه اسطوخودوس به چای در حال دم باعث آزاد شدن طعم می‌شود اما به‌کارگیری گیاه خشک شده آسان‌تر و قابل دسترس تر است. مطمئن شوید که گیاه خشک شده دارای رده خوراکی (food grade) است. به هنگام خرید، به دنبال نام super blue بر روی بسته آن باشید. بهتر است از انواع چای که کافئین کمتری دارند استفاده کنید و چای را در همان روزی که می‌خواهید مصرف کنید، آماده نمایید. می‌توان در هنگامی که گرم است برای شیرین کردنش از عسل استفاده کنید یا اینکه به اختیار مهمان بگذارید. همراه با عسل می‌توان از آگاو (خنجریان) و برش‌های لیمو و فنجان اسطوخودوس تازه در کنار چای سرد برای تزیین استفاده کرد.

طرز تهیه چای سرد اسطوخودوس
مصرف چهار لیوان

1 قاشق چای‌خوری اسطوخودوس خشک ( در صورت تازه بودن، میزان مصرف دو برابر شود )

2 قاشق چای‌خوری چای چینی

2 برش لیمو

3 لیوان آب

آب را جوش آورید. چای و اسطوخودوس را در دستگاه پرس فرانسوی بریزید (یا اینکه می‌توانید چای را بعد از دم کشیدن، صاف کنید). آب اضافه کنید و درب دستگاه را ببندید اما آن را فشار ندهید. بگذارید حداقل 5 دقیقه دم بکشد، سپس آن را یک یا دو بار به هم بزنید. دکمه را فشار دهید، نوشیدنی را درون لیوان بریزید و تا حد یخ زدن آن را سرد کنید. سپس همراه با یخ و لیمو سرو کنید.